Gå til sideindhold
Share on facebookShow sitemapNotify a friendPrint page

Ungdomsskolen

Her er alle vores tilbud i alfabetisk rækkefølge, men du kan også bruge kategorierne i venstre side.
 
Bandværksted
Bandværksted
Vil du spille musik i et band eller er du allerede en del af et band, så er Bandværkstedet noget for dig/jer. Vi har de fedeste øvelokaler og lækkert grej, som du/I kan benytte jer af. Til at hjælpe jer på vej har vi professionelle musikkere som kan bistå med pudse nummeret af, finde den fede akkord eller hjælpe med at få indspillet demobåndet. Hvem ved….? Måske skal vi snart afholde ”Halsnæs har talent!” med dig på scenen!?
hedehusende 1
Brandkadetter
Har du også altid drømt om at blive brandbekæmper? Som Brandkadet bliver du introduceret til og undervist i elementer af funktionsuddannelsen som brandfolk skal igennem. Du får en masse praktisk erfaring i brandbekæmpelse, førstehjælp og forebyggelse af ulykker. Ligeledes lærer du at samarbejde i et team, hvor alle har en vigtig rolle at udføre. Som Brandkadet får du indsigt i rigtig mange af de ting, som de virkelige brandfolk laver, og dine lærere er derfor også uddannede brandfolk.
Billede på vej
Dansk som andet sprog
DSA-undervisning for dig som har et andet modersmål end dansk og som ønsker at blive bedre i både tale– og skriftsprog. Du lærer at udtrykke dig både mundtligt og skriftligt på dansk, og du arbejder med læsning og opbygning af lettere tekster. Der arbejdes med emner fra hverdagen, aktuelle begivenheder og danske tv- og nyhedsudsendelser, og du kommer til at kommunikere mundtligt og skriftligt om emner af personlig og almen interesse.
Billede på vej
Dansk som andet sprog
DSA-undervisning for dig som har et andet modersmål end dansk og som ønsker at blive bedre i både tale– og skriftsprog. Du lærer at udtrykke dig både mundtligt og skriftligt på dansk, og du arbejder med læsning og opbygning af lettere tekster. Der arbejdes med emner fra hverdagen, aktuelle begivenheder og danske tv- og nyhedsudsendelser, og du kommer til at kommunikere mundtligt og skriftligt om emner af personlig og almen interesse.
elevrad
Det fælles elevråd
Formålet med elevrådet er at: varetage elevernes interesser fremme elevernes medindflydelse styrke elevrådenes samarbejde mellem kommunens folkeskoler og deltagelse i politiske dialoger omkring relevante emner. Det Fælles Elevråd består af elevrådsrepræsentanter fra folkeskolerne i Halsnæs Kommune. Der er valg til elevråd umiddelbart efter skolestart i august.
placeholder
E-sport 10. klasse valgfag
Esport
E-sport Gaming
Gaming er fri e-sportsleg i vores tårnrum. Du og dine kammerater kan booke jer ind på faste tidspunkter i lokalet til at træne jeres færdigheder. Tal med vores e-sports medarbejdere. Alt afhængig af tilslutning kan du få en eller flere tider…E-sport er for alle og der skal være plads til alle :-)
esport_1
E-sport Gaming - kun for piger!
Gaming er fri e-sportsleg i vores tårnrum. Du og dine kammerater kan booke jer ind på faste tidspunkter i lokalet til at træne jeres færdigheder. Alt afhængig af tilslutning kan du få en eller flere tider. Dette Esport hold er KUN FOR PIGER
esport_1
E-sport Undervisning CS:GO
I UKC elsker vi E-sport! Og det kan du se på vores fantastiske E-sportslokale i tårnet på UKC. Her kan du modtage undervisning i CS:GO, samt træne selvstændigt i vores lækre lokaler. Vi har undervisning i e-sport hele onsdagen, opdelt i to perioder: kl. 15.30-18.00 og kl. 18.00-20.30. Holdene er niveauopdelt, så alt afhængigt af dine evner i CS:GO, vil du blive tildelt en undervisningstid af vores instruktør. Kom og vær med, der er rift om pladserne, så skynd dig at tilmelde.
Billede på vej
Ekstra dansk
Har du behov for at blive bedre til dansk? Har du det svært med at stave, skrive og læse dansk….? Så kan vi hjælpe dig. Vi tager udgangspunkt i de opgaver og undervisning som du modtager i folkeskolen, så du oplever mere succes i hverdagen. Vi arbejder med analyser, skrive- og stavefærdigheder, grammatik og læsning. Du får opbygget strategier og metoder som du kan bruge i hverdagen og til eksamen. Der er løbende tilmelding. Du behøver ikke at gå på holdet hele året – vær med til det, du har brug for.
Stille-eksamen
Engelsk prøveforberedende
Bliv klar til eksamen i engelsk! Vi arbejder med eksamensformen og de teknikker som kan støtte dig gennem eksamen. Få skulderne ned, tal mere engelsk og bliv fortrolig med eksamensstoffet. Vi vil arbejde med. • At lave sin outline til eksamen. • Arbejde med de opgivne tekster man har fået. • Arbejde med samtalen til de spørgsmål man kan trække til eksamen. • Lytteøvelserne og læseøvelserne man kan komme op i skriftligt. • Stil. • Finde gode kilder til sin outline.
Stille-eksamen
Fransk Eksamenstræning
Klar til fransk-eksamen? Brug for de sidste fif? Gerne hente en karakter eller to ved det grønne bord? Så deltag i vores intensive eksamensworkshop i april måned. Vi bruger tre lørdage på at få dig i fransk topform til eksamen! Voila!
Førstehjælp
Førstehjælp - knallertrelateret foråret 2021
Førstehjælpskursus for knallertkørere. Dette førstehjælpskursus henvender sig til dig som ønsker at tage knallertkørekort i Ungdomsskolen. Tilmeld dig et hold. Kurset koster kr. 225,- (ikke bosiddende i Halsnæs kommune kr. 300,-) som bedes indbetalt ved tilmelding til Ungdomsskolens konto reg.nr. 4319 kontonr. 4779135608 eller via mobilepay 124170. Påfør navn og holdaktivitet på din indbetaling.
12347836_460934287427476_4563963566953546426_n10
Førstehjælp 12 - timer
Tag et kompetencegivende førstehjælpskursus! Med et 12-timers kursus har du den store pakke inden for førstehjælp og er godt rustet til at redde liv. Kurset kan også være et krav på din kommende uddannelse eller et ekstra point til din næste jobsamtale. Det er i hvert ikke kedeligt at tage dette kursus. Kurset koster kr. 425,- som bedes indbetalt ved tilmelding til Ungdomsskolens konto reg.nr. 4319 kontonr. 4779135608 eller via mobilepay til 655604. Husk navn på indbetalingen.
Gteam
Gadeteamet
Gadeteamet er opsøgende medarbejdere fra UKC som du kan møde i bybilledet eller på din skole. Det opsøgende består i at være tilstede hvor de unge søger hen i det offentlige rum. Arbejdet bunder i den gode relation og forståelse for de unges behov og udfordringer, og herigennem være en ressourceperson for de unge som har et behov. Gadeteamet ser du oftest til byfester, sidste skoledag, weekender og ferier, men også til kriminalitetsforebyggende indsatser på skolerne.
Glad for mad 2
Glad for mad
Elsker du at lave mad, eller kunne du tænke dig at lære at lave mad? Måske drømmer du om at få en uddannelse inden for mad til mennesker (fx. kok, ernæringsassistent, bager eller måske tjener). Du vil arbejde efter grundlæggende madlavningsmetoder og lærer at fremstille mad ud fra årstidens grøntsager. Vi sammensætter og tilbereder sunde og velsmagende måltider, eksperimentere med krydderier og retter fra andre kulturer, bager brød, kager og fremstiller lækre desserter. Mums!
1600px_COLOURBOX17736642
Hverdagsmatematik
Der er matematik i alt! Vi arbejder med basale matematiske discipliner, praktisk orienteret matematik, spil og logiske opgaver, som alt sammen vil styrke dine matematiske kompetencer. Her kan du få et løft i områder som du ikke mestrer endnu og opbygge strategier og færdigheder til løsning af hverdagens matematiske udfordringer. Hverdagsmatematik tager udgangspunkt i dit faglige niveau.
Jagttegn COLOURBOX8330135
Jagttegn
Nyhed forår 2021! Tag dit jagttegn i UKC. Kurset er en blanding af teori og praksis, hvor du bl.a. lærer at begå dig i naturen, skelne mellem vildtet i de forskellige arter, regler og lovgivning. Ligeledes skal du lære korrekt jagtetik og betjening og skydning med jagtgevær. Kurset afsluttes med jagttegnsprøve. Der indgår et par weekenddage i løbet af foråret. Du må starte som 15 årig, men kan først få jagttegn som 16 årig.
Billede på vej
Journalistik og sociale medier
Går du rundt med en lille journalist i maven eller bare nysgerrig på at fortælle gode historier? Så er dette hold særlig godt til dig! Vi skal for eksempel ud og lave reportager i byen med kamera, øve os i at være på og træne at interviewe mennesker. Det bliver ikke kedeligt! Du får en masse gode redskaber i tasken, som kan du kan bruge til at fortælle den fede historie på sociale medier, og uanset om du synes, det er sjovest at være foran eller bag kameraet, så er dette holdet for dig.
Billed udlån at Dansk Skoleidræt (2)
Junioridrætsleder
Som et valgfag i samarbejde med folkeskolerne tilbyder UKC Halsnæs Junioridrætsleder uddannelsen, som er udviklet af Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Dansk Skoleidræt. Det er en uddannelse, hvor man bl.a. lærer at sammensætte et træningsforløb og får viden om foreningsarbejde og kroppens funktioner. På uddannelsen lærer du om: - Junioridrætslederrollen - Motorisk udvikling - Planlægning og formidling - Idrætsmiljø - Junioridrætsleder i praktik
fest1
Klubmedlem UKC
Bliv medlem af UKC og benyt vores klubtilbud. Det er gratis og du kan tilmelde dig her, eller ude i klubberne. Som medlem af UKC kan du bruge alle vores gratis tilbud i vores to klubber, ligesom du vil blive holdt informeret om kommende og nye aktiviteter.
1600px_COLOURBOX33649950
Knallerthold i foråret 2021
Knallertkørekort: Du kan tilmelde dig knallertundervisning tidligst 6 måneder før din 15-års fødselsdag. Du SKAL deltage i ALLE undervisnings gange for at få knallertkørekortet. Deltagergebyr 500 kr. betales ved tilmelding. Ungdomsskolens konto reg.nr. 4319 konto 4779135608 eller mobilepay til 655604 (ikke bosiddende i Halsnæs Kommune kr. 700 ) HUSK også at tilmelde dig knallert relateret førstehjælpshold.
1600px_COLOURBOX33649950
Knallerthold i uge 49 og 50 2020
Knallertkørekort: Du kan tilmelde dig knallertundervisning tidligst 6 måneder før din 15-års fødselsdag. Du SKAL deltage i ALLE undervisnings gange for at få knallertkørekortet. Deltagergebyr 480 kr. betales ved tilmelding. Ungdomsskolens konto reg.nr. 4319 konto 4779135608 eller mobilepay til 655604 HUSK også at tilmelde dig knallert relateret førstehjælpshold.
Krudtfest_09
Krudtværksfestival
Hele krudtværksområdet summer af liv og happenings og ikke mindst på UKC. Vi viser et bredt udvalg af alt det som UKC består af: Tieren, billedskole, musikskole, ungdomsskole og klub. Der vil være udstillinger, musiske indslag og spændende aktiviteter løbende gennem dagen. Krudtværksfestival afholdes d. 8. maj 2021
Lalandia 2
Lalandia badeland
Den årlige tur til Lalandia er altid et hit. Vi bor i 8-personers hytter, bade, laver mad og slapper af i godt selskab. Denne tur er for unge i 8. klasse og opefter. Turen til Lalandia udbydes i foråret 2021, når restriktioner i forbindelse med COVID19 ophæves.
Lalandia 1
Lalandia badeland
Badeland, afslapning, madlavning og hygge! Det er ingredienserne i en fed weekend i Lalandia. Denne tur er kun for 6-7. klasseelever i Halsnæs, så der er gode muligheder for at få nye venner på tværs af kommunen. Turen til Lalandia udbydes i foråret 2021, når restriktioner i forbindelse med COVID19 ophæves.
cross2
Motocross
Er du til adrenalin, høj puls og udstødningsgasser? Og er du interesseret i at lære omkring motorer og service af maskinerne? Så skal du med på vores cross-aktiviteter. Vi kører hver mandag på Melby Crossbane og vedligeholder og servicerer maskinerne og udstyr hver torsdag i vores motorværksted på UKC (Syrevej 41). De udsættes for en stor belastning, så derfor er en del af din tid optaget med at splitte, skrue, rense og samle. Cross er en seriøs sport og derfor stilles store krav til dig og sikkerheden.
Mountainbike colourbox
Mountainbike
Så er muligheden der for at du kan komme på en af de fede MTB ture i Halsnæs. Uanset om du har prøvet det før eller ej, så kan du komme med ud og prøve at køre i forskelligt terræn. Der er mulighed for at låne både mountainbike og hjelm.
natteravnene
Natteravnene
Natteravnene er en frivillig social forening som har til formål at skabe tryghed og støtte til børn og unge i de lokale miljøer. Natteravnene går i karakteristiske gule jakker og er tilstede i de mørke timer af weekenderne, til byfester og lign. arrangementer
Billede på vej
Roll the dice - Min egen spilleaften
Slip joystikket og tasterne denne ene ugedag, og mød op på UKC, hvor vi spiller og hygger med alt fra de gode gamle brætspil til de sidste nye. Vi kan tilbyde alt fra Mølle og Yatzy til Risk, Magic Card og D&D. Alle analoge spil er ”i spil”, så kom og vær med til at bestemme indholdet.
Løbehjul DSC08744
Scooter-hold
Scooter-holdet er for dig som kan lide at stå på løbehjul på ramper o.lign. Vi starter op med at mødes i Olliestedet på tirsdage kl. 16-18, men der bliver mulighed for at lave ture til andre ramper og skateparker. Mød op og lad os sammen skabe en masse fælles aktiviteter på løbehjulet.
1600px_COLOURBOX20179915
Show & Streetdance
Streetdance er en kombination af forskellige danseformer der har udviklet sig ved f.eks dansefester, blokfester, parker, skolegårde, battles og natklubber. Stil og musik rammer bredt og inviterer til sved på panden. Vi arbejder med house, funk, dancehall, jazz og break. Timerne er læringsrige med karisma og alle niveauer er velkomne! Kom og få motion på den fede måde til de fede rytmer!
1600px_COLOURBOX25032927
Smykkeværksted
Design og skab din egen udsmykning. Bliv inspireret og lær teknikker og håndværk til at skabe din egen stil eller re-designe dine nuværende smykker. Vi laver øreringe, halskæder og armbånd og der vil også være mulighed for at arbejde med sølv
snorkelsdykkere og rev
Snorkeldykker kursus
Snorkeldykning og UV-rugby. Kan du godt lide at svømme og havde det sjovt i vand. Sammen med Dykkerklubben Hajen afholder UKC snorkeldykker kursus. Her vil du lære om UV-rugby, snorkeldykning og blive bedre til at holde vejret længe under vandet. Du vil også blive introduceret for flaskedykning. Kurset er for unge fra 11-18 år og foregår i Hillerød svømmehal. I foråret skal vi også ud i havet og se på livet her. Måske du kan fange en fisk med harpun. Pris 300 kr. inkl medlemskab af dykkeklubben
1600px_COLOURBOX36077460
Spansk begyndere
Har du lyst til at lære spansk? Spansk er det 3. mest talte sprog i verden, og du møder det sikkert mere og mere i din hverdag som på de sociale medier, og når du ser film og serier. På dette kursus lærer du at føre en basal samtale på spansk, faktisk allerede fra første lektion, og vi forventer ikke, at du har forkundskaber. Stille og roligt får du opbygget et ordforråd, så du selv kan konstruere sætninger. Vi snuser også til grammatikken, som vil blive omhyggelig forklaret, - ud fra et dansk perspektiv.
1600px_COLOURBOX19336057
Speedbådscertifikat
Nyhed forår 2021! Med et speedbådscertifikat må du sejle en planende speedbåd eller motorbåd op til 15 meters længde. Du får et grundlæggende kendskab til sejlads, lærer de basale søfartsregler, god sømandsskik, sikkerhed om bord, at binde knob og styre fartøjet på betryggende vis. Kurset afsluttes med en prøve med en ekstern censor. Du skal være 16 år ved prøveaflæggelse Kurset koster 500 kr. inkl. prøveaflæggelse og certifikat..
Dyk Trykkerdammen. Dyk ved Trykkerdammen, Padi-vraget
Sportsdykning Trin 1, Forårshold 2021 - PADI OWD
Lær at dykke og tag et internationalt Padi Open Water Diver-certifikat i ungdomsskolen. Dette kursus er det første i din dykkerudannelse og efter bestået kursus er du uddannet ned til 18 meters dybde. Grundkurset består af 3 dele: Teoriundervisning, træning i svømmehal og 5 dyk i åbent hav. Kurset koster 1000 kr. og indebærer komplet undervisningsmateriale, lån af alt udstyr, luft og certificering.
Dyk Rødehavet
Sportsdykning Trin 2, PADI AOWD
Advance Open Water er trin 2 i din dykkeruddannelse. Her får du udvidet dine færdigheder som dykker og efter kurset er du certificeret til hhv. 21/30 meter, afhængig af din alder. Da du allerede er uddannet dykker, er der kun to teoriaftener, men til gengæld skal du en tur i svømmehal og efterflg. gennemføre 5 introdyk til forskellige specialer, bl.a. dybdedyk og navigationsdyk, i åbent vand. Dykkene afvikles på en weekend. Kurset koster 1200 kr. og indebærer komplet materiale, udstur, luft og certifikat.
placeholder
Teater
TIl efteråret starter et gratis UKC teater og scenekunsthold for Halsnæs unge mellem 12 og 18 år. Undervisningen vil bestå af sjove og udfordrende teaterlege, skuespilteknikker, stemmetræning og improvisation på forskellige niveauer. Masser af gode øvelser der kan give dig sjove eftermiddage, men også kan udfordre dig og give dig mod til at "stå frem" foran andre. Måske give dig lyst til at forsøge at skrive selv,spille skuespil, opfinde karakterer, synge eller fortælle historier.
Billede på vej
Teater i Ti'eren
Ti’eren afholder traditionen tro teater lige før påske her i unge- og Kulturcentret. Konceptet er enkelt, de unge står for det hele og skal være færdige på 2 uger. Kom ned og oplev et brag af en forestilling! Forestillingen afholdes torsdag d. 24. marts 2021. Nærmere oplysninger om tidspunkt tilgår.
1600px_COLOURBOX36077460
Tysk
Du bliver kun bedre til tysk, hvis du taler sproget. Det kommer du til her i trygge og sjove rammer. I tysk på ungdomsskolen vil vi lave sjove øvelser, hvor vi får snakket en masse tysk på forskellige måder. Vi starter der hvor du er og arbejder sammen på at gøre dig bedre. Formålet med undervisningen er, at du stifter bekendtskab med det tyske sprog i både talt og skreven form og skaber et grundlag for at kunne klare dig i hverdagssituationer.
ungmod
Ung mod
Ungdomsmodtagelsen er et kommunalt tilbud til unge mellem 12-25 år, hvor du kan søge svar på spørgsmål eller hjælp til dine ungeproblemer. Åbningstider: tirsdag kl. 15-18 på Vognmandsgade 12, 3300 Frederiksværk Telefon mandag-torsdag: Indtal besked eller skriv sms til 61245645, og du vil blive kontaktet snarest muligt.
ungeråd
Ungerådet
Halsnæs Ungeråd består af engagerede unge som vil gøre en forskel for ungdommen i Halsnæs, og er sammensat af repræsentanter fra hhv. Ungdomsskolen, klubberne, Fælleselevråd, Musikskole, Ti’eren og Produktionsskolen. Her arbejder man for at skabe et sundt og spændende ungemiljø, som er dynamisk og proaktiv på de unges behov og ønsker. Ungerådet er talerøret til kommune og politikkere og er en væsentlig medspiller i mange af de demokratiske processer som foregår i kommunen.
placeholder
Ungevejledningen
Har du brug for at blive guidet i dit valg af ungdomsuddannelse, så kan du kontakte ungevejledningen i Ungeværket på Krudtværks Allé 7.


Senest opdateret 27.08.2020 13:39 af ULLYM

Apricore logo