Gå til sideindhold

Linjer - Hjertet af Ti'eren

I Tieren har vi linjer. Her kan du få lov til at fordybe dig i noget af det, der interesserer dig mest. Du kan vælge mellem 3 linjer. Der er 4 årlige linjeture, hvor linjerne er på ture, der passer til linjens indhold.
- Erhverv, bestående af 3 underlinjer: Håndværk-Erhverv, Redesign, Kost og Sundhed
- Art, Music & Performance
- Sport & Outdoor

Erhverv

Kan du lide at være kreativ og skabe noget brugbart med dine hænder?

Synes du det er sjovt at lave noget i træ, metal, læder, beton, stof, genbrugsmaterialer, at reparere ting

eller arbejde i et køkken? Holder du af stemningen i et værksted/køkken, eller kunne du tænke

dig at opleve den? Er du i tvivl om hvad du vil i 10. klasse, eller drømmer du om at få en håndværksmæssig uddannelse? Har du lyst til at afprøve forskellige jobmuligheder via praktik?

Så er Erhvervslinjen sikkert noget for dig. Her har du tre forskellige hold at vælge i mellem:

 

- ReDesign

Redesign er for dig som kan lide at lave brugte ting om til nye moderne, sjove unikke ting. Her kan du afprøve og udvikle dine håndværksmæssige og kreative evner.

Vi arbejder med dine ideer fra skitser til færdige produkter. Vi skal redesigne, tasker, jakker, lamper, mindre møbler og lave vores helt eget unikke genbrugsjuletræ mm. Du stifter bekendtskab med forskellige håndværk og lærer alverdens teknikker når vi arbejder i materialer som bl.a stof, læder, træ, metal og beton.

Du behøver ikke at have nogle særlige evner for at være med her – blot lyst til at arbejde med dine hænder og få dine ideer ud i verden.

 

- Håndværk & Erhverv

På håndværk- og erhvervslinjen kommer du til at arbejde med træ og metal. Du får bl.a mulighed for at rode med motorer, sætte møbler i stand eller skabe dit helt eget unikke produkt inden for træ og metal. Vi samarbejder med teknisk skole og forskellige håndværksmestre og forretningsdrivende, så undervisningen bliver spændende og varieret.

Vi tilpasser forløbet i samarbejdet med dig, så du får mulighed for at få det bedste år.

 

- Kost & Sundhed

Kost og Sundhed er for dig der kan lide at lave mad eller gerne vil lære det. På denne linje vil du lære om kost, sundhed og bevægelse og du vil blive oplært i grundteknikker indenfor madlavning.

Der vil være fokus på sund og økologisk madlavning med kreativ udfoldelse og du er selv med til at bestemme hvad der skal på menuen. Linjen tilbyder dig at tage et hygiejne kursus som styrker din viden om god hygiejne og kost.

Undervisningen vil variere mellem madlavning, bevægelse og viden om sund og nærende kost i dagligdagen. 

Art, Music & Performance

Er du til musik, drama, kunst og performance? Så er AMP-linjen valget for dig.

 

Vi laver happenings, giver liv til de skøre ideer og arbejder med at udtrykke det der ofte ikke kan udtrykkes med ord. Vi gør det gennem musik, sang, dans, bevægelse, film og billeder.

Vi gør det med overraskelse, provokation og ikke mindst med skæv humor. Samtidig bliver der plads til den mere almindelige tilgang til teater, musik, film, foto og andre former for kunstneriske udtryk.

Du kommer til at lære at stå på en scene, spille et instrument, synge, danse, lave film og visuals.

Vi starter med at lave en lille forestilling på vores linje og du vil være en af drivkræfterne på Tierens store fælles teaterforestilling. Desuden kommer vi ud og ser inspirerende teaterforestillinger, kunstudstillinger og koncerter.

Så hvis du har lyst til, at vise hvad du kan inden for musik, dans, bevægelse og kunst på en scene, skal du vælge Art, Music and Performance linjen. Du kan forvente et spændende og udfordrende år, hvor du får prøvet dine talenter af. Det eneste vi forventer af dig er, at du har mod på at prøve noget nyt, er nysgerrig og har lyst til at udtrykke dig. 

Sport & Outdoor

Kan du lide at være fysisk aktiv - både ude og inde? Få sved på panden? Og være sammen med andre? Så skal du vælge Sport & Outdoor!

 

Du vil komme til at udforske mange forskellige former for sportsgrene; f.eks forskellige boldspil, funktionel træning, badminton, aktvitetsbaner mv. Vi tager også ud af huset til stævner.

Derudover prøver vi os selv af ude af huset i f.eks golf, fægtning, brydning, dykning, svømning mm.

Du forbedrer din fysiske form og udfordrer dine egne grænser både fysisk og psykisk.

Outdoor-delen kommer til at være en rød tråd igennem skoleåret. Vi cykler på mountainbike (vi har èn, du kan låne), løber orienteringsløb, tager på sheltertur, laver mad på bål og meget andet.

Mulighederne er mange, men her ser du et udvalg af vores mange tidligere aktiviteter:

 

SPORT

 • Boldspil
 • Aktivitetsbaner
 • Funktionel træning
 • Badminton
 • Stævner i Nordsjælland
 • Ud af huset, fx: Golf, fægtning, brydning, dykning, svømning mv.

 

OUTDOOR

 • Træklatring
 • Orienteringsløb
 • Mountianbiking
 • Bålmad og bivuak
 • Oplev Halsnæs – kend dit nærområde
 • Tur med et par overnatninger


Senest opdateret 06.12.2021 15:34 af ULLYM

Apricore logo